Ett 20-tal ungdomar samlades under tisdagskvällen i S:t Georgekyrkan i Norrahammar. Under träffen hölls det en information om IS, hur situationen ser ut i nuläget för assyrierna och hur man kan hjälpa till.

– Det handlade om vilka resurser vi har, vilka medel och organisationer vi kan använda oss av och vad vi inte ska göra, säger William Michael, ordförande i ungdomsföreningen.

Samling skedde också för att stötta varandra och få ur sig sorg och ilska.

– Vi samlades för att prata och tände ljus. Många är oroliga och har kopplingar till personer där nere, familjer och vänner. Det är ju våra egna landsmän som slaktas. Många har en stor ilska inom sig som de inte kan få ut.

Även William Michael själv känner sig frustrerad över situationen.

Annons

– Det känns väldigt jobbigt, mest jobbigt när man får höra att barn korsfästs och att kvinnor våldtas. Jag tycker att världssamfundet måste agera.

Samlade in 30 000

Inför träffen hade också ungdomar och församlingsmedlemmar samlat in pengar till välgörenhetsprojekt för assyrier. Insamlingen började i söndags och fram till tisdagen hade 30 000 kronor samlats in. Pengarna kommer att gå till välgörenhetsprojekt för assyrier, såsom mat, kläder och mediciner. Ett företag ska också ha bidragit med barnmedicin till insamlingen. Liknande insamlingar pågår över hela Sverige.

– Jag var i kontakt med en vän i Linköping häromdagen, de hade samlat in 110 000, säger William Michael

Vill bilda milis

William Michael berättar också att många ungdomar på eget initiativ samlar in pengar till assyriska militärstyrkor i Irak.

– Det är inte något som vi som förening kan göra men jag vet att många ungdomar gjort det på egen hand. Det är många som känner att det är inte räcker med välgörenhet och att det är hög tid att ha en egen militärstyrka.

IS