Det var en serviceresebuss, som skulle släppa av passagerare vid 08.30-tiden på tisdagsmorgonen, som av någon anledning började rulla nedför backen på skolgården utanför Sanda Utbildningscentrum.

– När bussen skulle släppa av eleverna kom den av oklar anledning i rullning, och rullade ner för första backen och vidare ner över skolområdet och in i fem bilar och en moped som är skadade, säger Madelene Andersson, polisen i Jönköping.

Vi har uppgifter om att chauffören ska ha gjort en miss med handbromsen?

– Jag kan inte gå in mer på om det är så. Det får vi utreda, säger hon.

– Vi får utreda om chauffören har gjort något fel och varit vållande till olyckan. Vi får skriva en polisanmälan och se om det föreligger något brott, eller om det har varit något fel på bilen.

– Bilarna har fått skador. Det har blivit som ett domino, säger Madelene Andersson, polisen i Jönköping.
Foto: Adam Öhman

Madelene Andersson fortsätter:

– Det är första gången jag åker på en sån här olycka. Det är inte vanligt.

Två elever var ombord på bussen. Ingen blev emellertid allvarligt skadad eller behövde uppsöka sjukhus.

– Bilarna har fått skador. Det har blivit som ett domino, säger Madelene Andersson.

Kunde ha blivit värre

Carin Rosjö, rektor på Sanda Grundsärskola, berättar att det var två elever på grundsärskolan som satt i bussen när olyckan inträffade.

– Det som har inträffat är en olyckshändelse, och det är tur att det har gått så väl som det har gjort. Vi vill inte tänka på vad som kunde ha skett, säger hon.

Annons

– Eleverna är oskadda, och vårdnadshavarna är underrättade. De är lugna.

– Eleverna är oskadda, och vårdnadshavarna är underrättade, säger Carin Rosjö, rektor på Sanda Grundsärskola.
Foto: Adam Öhman

Hon säger att skolan håller på att gå igenom händelsen tillsammans med berörd personal. Skolan ska sedan anmäla händelsen till Arbetsmiljöverket som en arbetsplatsolycka.

– Vi har fått uppgift om att det har blivit någon miss med handbromsen. Sedan får ju taxibolaget utreda detta. Men någonting har ju skett, säger Carin Rosjö.

Polisen ska nu utreda vad som orsakade olyckan.
Foto: Adam Öhman

Tre anställda på skolan var på plats för att ta emot eleverna när bussen började rulla. På tisdagsförmiddagen höll skolan ett krismöte med personalen.

– Personalen är chockad, säger Carin Rosjö.