Det är en mycket intressant spelare som har förstärkt Wetterbygden Sparks på guardpositionen. Sarah Beal, som närmast kommer från Providence College Friars, inleder sin proffskarriär på svensk mark och det sista året på college i USA blev riktigt lyckat.

– Det är fint och intressant att få se andra delar av världen, och det känns bra att vara här. Det är vackert i Sverige. När jag pratade med coach Francisco Pinto så kändes det perfekt direkt. Både när det gäller min roll i laget och klubbens målsättningar, säger Sarah Beal till Jönköpings–Posten.

Sarah Beal snittade 13 poäng per match den gånga säsongen. I vintras blev hon dessutom Friars 33:e spelare genom tiderna som gjort över 1000 poäng. Hon är även den nionde bästa passningsspelaren i skolans historia med 385 assists under fyra års spel.

Och det är verkligen en passningssäker spelare som publiken i Huskvarna sporthall kommer att få stifta bekantskap med under säsongen.

– Jag tycker om att sätta mina medspelare i bra lägen, och är en rätt så bra passningsspelare. Jag vill att alla i laget ska vara delaktiga i spelet. Det är lite mer fysiskt spel här. Men jag tycker laget ser intressant ut. Tycker vi spelade bra i den gångna helgens turnering, berättar Sarah Beal, och fortsätter:

Annons

– I maj tog jag examen från mitt college i Rhode Island. Från början kommer jag från North Carolina. Jag har en äldre bror, som är basketcoach, och en äldre syster. Nu har jag varit i Sverige i cirka tre veckor.

Sparks nyförvärv bor i Jönköping och kommer att vara proffs under säsongen i Sverige.

– Jag går till gymmet på morgonen och tränar extra skott. Det kommer att bli mycket basket under säsongen. Men jag gillar det jag sett av klubben och jag tror det kommer bli en bra säsong för oss. Det är bara lite mulet väder för ofta här, men jag har sett solen några gånger.

Wetterbygden Sparks var inte långt ifrån att få kvala till Basketligan redan förra säsongen. När superettan var färdigspelad skiljde fyra poäng till Högsbo som fick kvala tillsammans med AIK. Nu är det meningen att Wetterbygden Sparks ska gå hela vägen. Sarah Beal kommer att bli viktig om laget ska lyckas.

Och coach Francisco Pinto är väldigt nöjd över att ha fått in en ny pointguard i truppen.

– Sarah kommer att passa in perfekt i vårt lag. Det finns en väldigt fin balans mellan hennes passningsspel och kreativitet, säger han, och fortsätter:

– Hon är inte bara en bra spelare, utan en stor personlighet. Det är viktigt. Och hon kommer att hjälpa oss att vinna matcher.