Först ut är Standard Selection Blues Band med Anders Nilsson i spetsen. Utöver Anders är även Micael Lilja, Simon Longshanks, Håkan Sandberg, Micke Svenningsson, Lene Johansson och Staffan Hagberg med och spelar. Förband blir den lokala talangen Milia. Premiären är nu på lördag.

Fakta: Konserterna

11/2 Standard Selection Blues Band + Milia

25/2 Mats Westling

11/3 Amy Winehouse-tribut

25/3 Neon Rus..

Fakta: Konserterna

11/2 Standard Selection Blues Band + Milia

25/2 Mats Westling

11/3 Amy Winehouse-tribut

25/3 Neon Rustlers + Catalina Blue

8/4 James Maddock

22/4 Carole King-tribut

6/5 Jake Steelglove

20/5 Klas Öhling & Storsegel

3/6 Uncoverfestival

Med reservation för ändringar

— Vi spretar åt alla hållen. Det är ungt och gammalt, rock och visor. Det vi vill är att det ska vara extra genuint. Vi hade kul i höstas och alla som spelade här tyckte att det var roligt och ville komma tillbaka, säger Staffan Hagberg från arrangörsgruppen Lellelörda som ligger bakom Jolie Live.

Annons

Stora namnet från utanför länets gränser är James Maddock. Den brittiska sångaren har en lång karriär bakom sig med skivdebut 1988 med dåvarande bandet Fire Next Time. Han hade sedermera en del hits med gruppen Wood - bland annat "Stay you" som var med i ungdomsserien "Dawsons creek". Numera är han en soloartist baserad i New York och har bland annat uppträtt med Bruce Springsteen.

— James var här med Light of day-konceptet för tre år sedan Då började vi tänka att vi ville ha hit honom igen. Sedan dess har vi bearbetat honom. Det är stort, det är en sådan där kille som flyger under radarn.

Annars är det en rejäl blandning på schemat med rock, country, covers och inte minst avslutas det med en uncoverfestival. Vad är då en uncoverfestival?

— Vi har en massa band som vill komma och spela låtar och Jönköping har ju blivit känd för sin coverfestival (på Harrys), så då kör vi en uncoverfestival där det inte får vara några covers alls. Det är mer ett roligt namn. Jag kan inte avslöja vilka som ska spela än men det kan bli både stort och litet kan man säga.