På lördag inleds resan på över 1000 kilometer till London där Jönköpingsscouterna ska spendera sin första vecka. Där ska de bo på en scoutgård med en annan kår från London. Därefter bär det iväg till Sherwoodskogen utanför Nottingham där det internationella scoutlägret Walesby World Experience väntar.

– Just nu känns det grymt nervöst för man funderar på ifall allt kommer att funka som det ska. Det blir ett äventyr och självklart superkul, detta har vi väntat på i flera år, säger ledaren Johan Granath.

Redan för flera år sedan kläcktes idén om att åka iväg till just England, det är ju därifrån scouting kommer från början påpekar Johan Granath. Det är även första gången på många år som scoutkåren har så många äldre ungdomar och man vill därför göra något speciellt med gruppen.

– Det är ju en rolig grej men vi ser det också lite som examen för dessa ungdomar. Scouting handlar om att göra unga redo för vuxenlivet och här har de fått planera mycket själva. Resan är också ett bra sätt för de att ta ansvar, säger Johan Granath men fortsätter också säga att de ska turista en del också.

Ledaren Johan Granath går igenom viktig information inför resan.
Foto: Robin Olausson

Även ungdomarna som ska följa med på resan är förväntansfulla.

– Det ska bli fantastiskt häftigt, det känns lite surrealistiskt nu faktiskt. Det ska bli kul att träffa så många, förhoppningsvis, trevliga engelsmän, säger Erik Granath.

Annons

Han är däremot tveksam till om de stöter på någon av Robin Hood och hans vänner i Sherwoodskogen. Men det är inte ledare Johan Granath.

– Vi räknar med att han dyker upp, säger han och skrattar.