I samband med årsmötet så omvaldes Olle Moln-Teike som ordförande för föreningen Sverigedemokraterna Habo/Mullsjö.

— Jag uppskattar att medlemmarna velat ge mig förnyat förtroende och att få leda SD Habo/Mullsjö inför valet 2018 känns otroligt roligt, säger Olle Moln-Teike i ett pressmeddelande.

Annons

Vad gäller vallistorna så har fullmäktigeledamoten Angelica Lundberg valts som första namn i Mullsjö kommun, följd av kollegan i fullmäktige Albert Müller. Ewa Johansson står som tredje namn. Totalt finns det tolv kandidater för partiet till kommunfullmäktige i Mullsjö.

Den senaste mandatperioden har varit turbulent för SD i Habo kommun, ledamöterna Morgan Malmborg och Lennart Karlsson lämnade partiet för att bli politiska vildar. De sitter kvar i kommunfullmäktige och har senare bildat ett eget parti, Habodemokraterna.

Det innebär att det finns flera nya namn på den lista som SD går till val på i Habo.

Första namn är Olle Moln-Teike följd av Joakim Lindblom, båda sitter för närvarande som ledamöter i kommunfullmäktige. Tredje namn på Habolistan är Mari Larsson, totalt omfattar listan endast fem kandidater. Bakgrunden till den korta listan är bland annat den turbulens som har varit.

— Vi väljer folk med omsorg som står för Sverigedemokraternas politik i stället för att sätta in fler personer, säger Olle Moln-Teike till JP.