Riksdagsledamoten Johan Nissinen, som numera även återfinns i EU-parlamentet samt Anne Karlsson, som sitter som ledamot för SD i fullmäktige i Värnamo, men även i partiets styrelse på riksnivå, har tidigare kamperat ihop för SD i Jönköpingsdistriktet, bland annat som ordförande och kassör.

Nu avslöjar Aftonbladet att de båda toppolitikerna har polisanmälts, misstänkta för förskingring ur distriktets kassa. Enligt Aftonbladet ska det röra sig om flera hundra tusen kronor. Båda två förnekar dock brott.

— Det känns som att någon vill begå karaktärsmord på oss, säger Johan Nissinen till tidningen.

Annons

Han håller fast vid det han betonat för Aftonbladet. Distriktets årsmöte har gett ansvarsfrihet och revisorerna yrkade på att det skulle godkännas. Då var det ingen som protesterade.

— Det bygger inte på någon fakta, säger Johan Nissinen om anmälan.

— Den kommer ett år efter att jag lämnade ordförandeposten så det känns inte seriöst.

— Det finns alltid folk som tänker olika och folk som inte följer demokratiska beslut, men jag trodde inte det skulle gå så långt.

— Jag tror att polisutredningen kommer att läggas ned.

Han säger sig tro att någon helt enkelt blivit sur, men har ingen aning om varför. Vem som skulle polisanmäla honom och Anne Karlsson vill han inte spekulera i, utan konstaterar bara att anmälaren är en för honom helt okänd person, även om det enligt uppgift sägs vara en partimedlem.

Anne Karlsson vill inte bli intervjuad. Hon håller fast vid den skriftliga kommentar hon tidigare lämnat till Aftonbladet om att den dåvarande styrelsen i distriktet blivit beviljad ansvarsfrihet vid samtliga årsmöten. Därmed finns, enligt Karlsson, ingen grund för polisanmälan.