Läs mer: Se alla vimmelbilder från Fotbollsgalan

Läs mer: Han vann Issa Iskanders minnespris

Årets mittfältare herr

Vinnare: Abraham Ibrahim, Råslätt SK

Motivering: Har tagit sin moderklubb tillbaka till division 2 igen. "Barre" har den här säsongen spelat som mittfältare och svarat för 17 mål och nio målgivande passningar. Har en väldig spets i sitt spel och är mycket vass kring straffområdet.

Årets mittfältare dam

Vinnare: Malin Andersson, Husqvarna FF

Motivering: Viktig spelare för HFF både på och utanför planen. Mittfältsgeneral som styr sina medspelare, fördelar bollar samt tar det tuffa fysiska jobbet när det krävs. Även en målgörare när lägena ges.

Årets anfallare herr

Vinnare: Edin Hamidovic, Husqvarna FF

Motivering: Det finns en anledning till att flera klubbar högre upp i seriesystemet slogs om hans signatur. Hamidovic har öst in viktiga mål för Husqvarna och hans spel ledde till kontrakt med superettaklubben Gais redan i somras.

Årets anfallare dam

Vinnare: Sabina Ravnell, Mariebo IK

Motivering: Värvades från Falköping inför säsongen. Gjorde 21 mål i sin debutsäsong för Mariebo. Får ses som årets värvning. Har inte bara stått för många mål, utan hon har också gjort många viktiga mål.

Årets tränare herr

Vinnare: Daniel Culha, Råslätt SK

Motivering: Har vänt RSK–skutan på kort tid och tagit klubben från fyran till tvåan på två säsonger. Råslätt SK hade några tunga år med sämre resultat och ont om spelare. Daniel Culha är en taktisk skicklig tränare och har en stor del i att RSK har vind i seglen igen.

Årets tränare dam

Vinnare: Susann Johansson, Habo IF.

Motivering: Lägger otroligt mycket tid och energi. Noggrann och prestigelös. Står för ett fartfyllt och passningsorienterat spel.

Årets försvarare herr

Vinnare: André Calisir, Jönköpings Södra IF

Motivering: Lugnet i J-Södras backlinje. Gör sällan en dålig match och visar match efter match vilket fint spelsinne han har. Håller alltid hög klass.

Årets försvarare dam

Vinnare: Julia Lindster, Mariebo IK

Annons

Motivering: Har varit en av lagets bärande spelare under flera säsonger. Har återigen stått för en mycket stabil säsong. Den nyligen avslutade säsongen är Julia Lindsters bästa på länge och hon är en stor orsak till att Mariebo var målsnålt bakåt.

Årets målvakt dam

Vinnare: Evelina Kimmehed, Mariebo IK

Motivering: Hade egentligen lagt av, trodde alla, men sedan dök Kimmehed upp i mål igen och har varit riktigt bra i år. Har svarat för en formidabel säsong där hon var näst intill omöjlig att göra mål på. Utstrålar ett lugn som imponerar.

Årets målvakt herr

Vinnare: Anton Cajtoft, Jönköpings Södra IF

Motivering: Kommit tillbaka efter sin tuffa skada och varit stabil. Gjort några matchavgörande räddningar för J-Södra som inneburit poäng. Framför allt under våren gnistrade det om Anton Cajtoft.

Årets ungdomsledare

Vinnare: Nicklas Pihlkvist, Husqvarna FF

Motivering: Har varit huvudansvarig för Fotboll För Alla, FFA, i drygt tio år inom HFF. FFA erbjuder fotboll för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Utan Nicklas hade inte verksamheten utvecklats till en av landets största. Nicklas Pihlkvist är en riktig eldsjäl och han kunde lika gärna ha varit nominerad till Issa Iskanders minnespris. Nu blev det till Årets ungdomsledare i stället.

Årets talang herr

Vinnare: Alexander Jallow, Jönköpings Södra IF

Motivering: Ett stort framtidslöfte. Fick chansen i J-Södra efter sommaruppehållet, och som han tog den. En snabb och skicklig, så kallad modern, ytterback. Lär vara given i J-Södras backlinje nästa år.

Årets talang dam

Vinnare: Chelsea Gibbs, Habo IF

Motivering: Mycket talangfull spelare som går en spännande framtid till mötes. Kraftfull och fysisk. Men även en bra passningsspelare med god teknik.

Årets domare

Vinnare: Fredrik Klyver

Motivering: Har under året gjort debut som FIFA–domare. Fredrik Klyver är en mycket meriterad domare som har visat att han håller bra även på internationell nivå. 2013 tog han klivet till allsvenskan, under 2015 blev Fredrik Klyver uttagen till UEFA:s Coreprogram i Nyon och i år togs alltså nästa steg i Jönköpingsdomarens fina karriär.

Issa Iskanders minnespris

Vinnare: Uno Gustavsson, Norrahammars IK

Motivering: Uno Gustavsson gör en ovärderlig insats för sitt NIK och Åsavallen är något av hans andra hem. Sköter allt som har med A–lagets träningar och matcher att göra. Väldigt hjälpsam och engagerad.

Årets spelare dam

Vinnare: Alexandra Haidari, Husqvarna FF

Motivering: Tog nyligen steget upp i divisionerna och har varit viktig för HFF som under säsongen jagat seriesegern i division 2. Är placeringssäker och missar inte en möjlighet till att göra mål. Under många år var brodern Michell Haidari en stor målskytt för HFF. Numera är det Alexandra som står för familjen Haidaris målskytte på Vapenvallen.

Årets spelare herr

Vinnare: Amir Al-Ammari, Husqvarna FF

Motivering: IFK Öxnehaga–fostrade Amir Al–Ammari hittade hem till Vätterbygden igen inför den här säsongen och lämnade danska Bröndby. Mittfältaren har vuxit under säsongen och är en klok spelare med bra spelförståelse.