Relaterat: NHL-klubben på plats i Jönköping – då satt HV-stjärnan på bänken: "Jag har varit för dålig"
Relaterat: Sjöblom: HV:s signal är tydlig – det finns inga gräddfiler
Relaterat: Camara om samtalet från landslaget: ”Viktigare att vara här”

Kevin Stenlund, som vann SM-guld med HV71 säsongen 2016-2017, har fört en någorlunda anonym tillvaro i NHL efter att han lämnade Jönköping.

Tills nu har 23-åringen endast fått chansen i en handfull NHL-matcher för Columbus Blue Jackets, desto bättre har det gått i farmarligan, AHL, med Cleveland Monsters – där han öst in poäng.

Kevin Stenlund har inlett årets säsong starkt, gjort 16 poäng på 27 matcher och uppenbarligen bevakats noga av NHL-organisationen.

– Mitt självförtroende är högt, puckarna går in och det blir en boost för självförtroendet. Det var lite frustrerande i början, men nu har det blivit lättare. Jag spelar lite hårdare också, då underlättar det, sa Kevin Stenlund till Blue Jackets hemsida, om att få chansen i veckans NHL-möten mot Washington Capitals och Detroit Red Wings.

I måndags mot Capitals blev han poänglös, men sen kom det förlösande första NHL-målet mot Red Wings, natten mot onsdagen, svensk tid.

– Alla mål räknas. Det var inte snyggt, men jag tar det, säger Kevin Stenlund, till CBJ Radio om första målet som kom i powerplay och som styrdes in av en motståndarspelare.

Det innebar en 3-3-kvittering i andra perioden i en match som till sist slutade med en 5-3-seger för Blue Jackets – och alltså Kevin Stenlunds första NHL-poäng.

– Det är stort, säger han efteråt om att få chansen i numerärt överläge. Det är en stor del av mitt spel och jag njuter av det. Nu gick det bra.

Annons

Kevin Stenlund noterades för åtta minuters istid i segern. Närmast väntar möte mot Los Angeles Kings på torsdag. Det återstår att se om Stenlund då får chansen igen.

NHL