Uppdatering: Strax efter klockan 13.00 på fredagen utsågs årets Jönköpingsbo. Och den fina utmärkelsen fick Julia Sandwall – som du kan läsa mer om här!

Läsarröster

När läsarna röstade blev det Lucas Söderberg som fick de flesta rösterna. Lucas Söderberg är företagare och arrangör av konserter både i våra trakter och i hela landet. I våras arrangerade han Rocksjöfestivalen i Jönköping och det blev en legendarisk tillställning i ösregn och med fantastiska artister.

Annons

Läsarnas röst utgör en röst, sedan tillkommer juryns sex röster. En av ledamöterna i juryn är alltid förra Årets Jönköpingsbo. Det betyder att det i höst var Elin Mårtensson som tog den platsen. Elin Mårtensson, vars mamma tog sitt liv när hon gick i gymnasiet, gjorde sin sorg offentlig för att arbeta förebyggande mot självmord.

Elins berättelse om sin mamma och sorgen efter henne blev en teaterföreställning och en serie föreläsningar där Elin berättade om sorgen hos dem som blir kvar när någon tar sitt liv.

Jury

Övriga ledamöter i juryn är Mats Ottosson, redaktionschef för Hallpressen, Patricia Svensson, redaktionschef, Jönköpings–Posten, entreprenören Emil Danielsson, riksdagsledamoten Mats Green (M) och Kerstin Arwidson, reporter på JP som skrivit artiklarna om årets Jönköpingsbor.

Utmärkelsen kom till för fem år sedan för att vi ville belöna den eller de personerna som bidrar med något positivt för Jönköping och dess utveckling. Det kan exempelvis vara en entreprenör, någon som vågar göra något annorlunda eller en allmän glädjespridare.

Mer om årets Jönköpingsbo kommer under dagen!

Årets Jönköpingsbo

I år utses Årets Jönköpingsbo för femte året. De tidigare har varit:

2011: Tom och Ni..

Årets Jönköpingsbo

I år utses Årets Jönköpingsbo för femte året. De tidigare har varit:

2011: Tom och Ninne Jallow som startade Matvarufabriken på Tändsticksområdet,

2012: Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi, som forskar om stadsplanering.

2013: Issa Iskander, sportchef i Husqvarna FF som starkt bidrog till att laget tog sig till Superettan.

2014: Elin Mårtensson som vände sin sorg efter sin mammas självmord till ökad kunskap om självmord.