Egnahems BK går till sommarvila med fem poäng på 13 spelade division 2-matcher.

I sista matchen före uppehållet stod tabellettan Smedby AIS för motståndet. EBK föll med 1–4, men gjorde inte på något sätt en svag insats enligt tränaren Mats Larlind.

– Det var väl ett steg framåt. Vi hade lite halvtufft att få ihop folk till den här matchen, men de som var där gjorde det jättebra, säger Larlind.

Fakta: Division 2 Nordöstra Götaland

Egnahems BK–Smedby AIS 1–4 (0–0)

Målen: 0–1 (52) Clara Sedman, 0–2 (63) Beatr..

Fakta: Division 2 Nordöstra Götaland

Egnahems BK–Smedby AIS 1–4 (0–0)

Målen: 0–1 (52) Clara Sedman, 0–2 (63) Beatrice Norén, 1–2 (71) Sanna Fondelius, 1–3 (72) Olivia Andersson, 1–4 (80) Beatrice Norén.

Domare: Marios Gergess.

Publik: 61.

Efter 0–0 i halvtid gjorde bortalaget två mål innan EBK:s Sanna Fondelius reducerade. Hemmalaget hade ett friläge efter det, men bollen tog i burgaveln. Kort därefter fick Smedby en omdiskuterad straff – som det blev mål på. Efter det lyckades inte EBK resa sig.

– Bollen tog på handen på en av våra spelare, men jag vet inte riktigt. Det är svårt att se från sidan och efter att ha sett VM och alla VAR-beslut känns det som om man knappt vet någonting i de här situationerna. Det kändes i alla fall tufft och vi har inte riktigt flytet med oss, säger Mats Larlind.

Annons

10 augusti är det dags för EBK att spela seriematch igen. I höstdelen av säsongen hoppas Larlind på ett rejälare spel från sitt lag.

– Vi måste upp ett snäpp i fysiken för där har vi inte riktigt kommit upp. Det är den största skillnaden, rent fotbollsmässigt och spelmässigt matchar vi de flesta lagen i serien.