Föreningens verksamhetschef Johan Thor, berättar att planerna på att öppna en verksamhet just på Torsviks industriområde har funnits i många år.

Fakta: Träningstips till lagerpersonal

De generella tips som Johan Thor kan ge är att satsa på ett till två styrkepass per vecka och a..

Fakta: Träningstips till lagerpersonal

De generella tips som Johan Thor kan ge är att satsa på ett till två styrkepass per vecka och att sedan bygga på med ett konditionspass.

Han rekommenderar de som tränar att välja övningar där stora eller många muskelgrupper tränas samtidigt, till exempel marklyft med skivstång, kettlebells som svingas fram och tillbaka, benböjare med en skivstång över axlarna och plankan med hjälp av pilatesbollar.

Detta tar uppskattningsvis 30 minuter.

— Det var säkert sex-sju år sedan som det började pratas om ett stort Logpointcenter med butiker, gym och restaurang, berättar han.

Friskis och Svettis anmälde sitt intresse, men sedan gick planerna i stå - bland annat för att hyrorna blev för höga. Istället blev det ett Torsvik Center (tidigare Månsarps mekaniska) som invigdes hösten 2016 - ungefär samma tankar, men i något mindre skala. Här finns bland annat Friskis och Svettis, Annes Husman och Företagshälsan.

LÄS MER: Därför stänger Friskis

I samband med öppningen av gymmet på Torsvik, stängde Friskis och Svettis sin verksamhet på A6.

— Vi insåg att A6 hade spelat ut sin roll med att avlasta city och så ville vi hitta nya målgrupper.

Annons

Med så många aktiva företag som det finns på Logpoint South Sweden borde behovet finnas, resonerade man och gjorde en marknadsundersökning som gav ett positivt resultat.

— Sen när vi öppnade märkte vi att minst hälften av våra besökare är privatpersoner som bor i närområdet, i Barnarp, Norrahammar och Taberg.

LÄS MER: TV: Vem är starkast? Johan, Johan eller Johan?

Friskis och Svettis arbetar för att vara tillgängliga, fortsätter Johan Thor, och med att få så många som möjligt att röra på sig - utan pekpinnar:

— För att göra det så måste man också söka sig till nya platser, som Torsvik.

Gymmet är mellan 400 och 500 kvadratmeter stort och har många öppna ytor. Tyngdpunkten är på maskiner och redskap. Inga gruppass, men det går bra att träffa en personlig tränare. De diskuterar också möjligheterna att starta en löpargrupp, precis som inne i city. Hittills har de sålt strax under tusen träningskort på Torsvik.

LÄS MER: TV: De cyklar för att hjälpa barn med cancer

Eftersom många arbetar i skift på området bestämde sig Friskis och Svettis redan från början för att hålla öppet dygnet runt. Med hjälp av passerkort och kameraövervakning har det hittills fungerat bra, säger Johan Thor.

— Det är verkligen inte många som kommer klockan 03, men det spelar ingen roll, vi kommer fortsätta att hålla öppet så här. Tidig morgon är många här och även på kvällarna.

LÄS MER: Johan Thor har halva livet kvar

Framåt hoppas Johan Thor på att fler serviceföretag vill ansluta sig, bland annat finns det en ledig lokal i Torsvik Center.

— Jag hade gärna sett någon form av bilservice där, säger han.

— En servicebutik hade varit bra också.