Åtta personer är totalt misstänkta för mordförsöket. Det var vid halv tre på natten till söndagen som minst ett skott avlossades mot Harrys entrédörr. Krogen hade stängt och var tom på gäster men personal jobbade fortfarande kvar.

Sex personer greps av polisen, fyra i anslutning till händelsen, två vid ett senare tillfälle. Personerna anhölls senare av åklagare.

Ingen Värnamokoppling

Polisen och åklagare har varit förtegna om händelseförloppet och de misstänkta gärningsmännen, men alla ska vara födda på 1990-talet.

Polisen har också uteslutit att det finns något samband med den våldsvåg och gängkriminalitet som har briserat i Värnamo.

Krögaren Jon Espeset har tidigare uppgett för tidningen att det inte finns någon hotbild mot vare sig honom eller mot någon som är anställd.

Istället kan det röra sig om ett "vansinnesdåd", menar Espeset.

– Det var en idiotgrej. Ett vansinnesdåd. Någon vid Black Jack-bordet blev avvisad och de väntade ute tills vi hade stängt, har han sagt till JP.

Tre av åtta misstänkta är nu häktade, två av dem är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Den tredje häktades skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord.

Åklagaren hade redan på onsdagsmorgonen beslutat att häva anhållningsbeslutet beträffande en av de sex personerna. Häktningsförhandlingarna vid Jönköpings Tingsrätt gav sen att två ytterligare skulle släppas.

Annons

Relaterat: Nya teorin efter skottlossningen mot Harrys: "Det var ett vansinnesdåd"
Relaterat: Åtta misstänkta efter skjutningen mot Harrys
Relaterat: Espeset om attacken: Det finns ingen hotbild varken mot mig eller Harrys
Relaterat: Fyra anhållna efter attacken mot Harrys – sköt när personalen fortfarande var kvar