Mannen har varit verksam som läkare på flera sjukhus runt om i Sverige, men många av de incidenter som han dömdes för inträffade när han från 1 januari 2016 till sista september 2017 arbetade på Skaraborgs sjukhus. Läkaren jobbade också en kortare period i Huskvarna och Jönköping.

I början av maj dömde Stockholms tingsrätt läkaren till tio års fängelse för bland annat fyra fall av grov våldtäkt mot barn samt 46 fall av grova sexuella övergrepp mot barn – en dom som han nu överklagar, skriver P4 Skaraborg. Läkaren undersökte barnens underliv när det inte var medicinskt befogat. Han fick också föräldrar att filma intima delar av sina barns kroppar när de sökte hjälp via en vårdapp.

Nu vill läkaren att hovrätten ska ogilla merparten av åtalspunkterna – flera grova våldtäkter mot barn, samtliga fall av grova sexuella övergrepp, och även de fall där han ska ha utnyttjat barn och deras föräldrar då han undersökt barn via vårdappen. Han vill också frias från de grova barnpornografibrott som har koppling till undersökningarna, och står fast vid att de undersökningar som har gjorts på barnen har varit medicinskt befogade, skriver P4 Skaraborg.

Tre målsäganden ska även ha överklagat domen.