Det fick snabbt när de satte igång. Shakedown Suzies började spela tillsammans 2009 och efter bara någon månad fick spela förband till Babylon Bombs. Men efter fyra år valde de att ta en paus som de inte har återkommit från förrän nu.

— Innan vi splittrades sa vi att vi måste spela in något på riktigt, för vi kände att vi hade några låtar som var ganska bra. Framför allt jag ville kunna plocka fram vinylplattan i näven när man är 65 och visa barnbarnen, säger Erik Gripestam.

De spelade in skivan som de döpte till "The Chase" hos Ulf Blomberg på Hoborec under fem dagar och sedan kom pausen. Uffe mixade klart skivan och de fick den sommaren 2013. Efter det tog det över ett år innan de plåtade omslagsfotot.

Annons

— Efter det tog det tre år till innan vi gjorde ett konvolut till plattan, säger Agust Ahlberg.

— Den sanningsenliga historien är att vi har åkt på Sweden Rock ihop i flera år och då har vi alltid satt på de här låtarna en sen natt och så sitter vi och tänker "fan det är ganska bra ändå, vi borde släppa det här". En av våra närmsta polare som hänger med där, Micke Leijon som ordnar Rock am Red, är egentligen den som har gett oss en spark i röven nu.

Shakedown Suzies består av Erik Gripestam på sång, Jonathan Aagaard Mortensen på gitarr, Agust Ahlberg på bas och Claes Mattsson på trummor. Jonathan och Agust spelar annars tillsammans även i The Embodied. Men det är inte riktigt samma sorts hårdrock som i det bandet.

— Det blir mer åt Van Halen och Motörhead här kan man säga, säger Jonathan.

— Det började med att jag gillar band som Hardcore Superstar och Guns N' Roses och sånt. Sedan blir det, när vi skriver låtar, att det blir väldigt sleazigt från mitt håll medan Jonathan är mer rock'n'roll. Det låter inte som något annat. Vi vill ju kanske landa någonstans i någon konstig ösig pungrockhybrid som de banden. Det är 80-talshårdrock, säger Erik.

Shakedown Suzies spelar fredag 19 maj på Rock am Red som är inne i Jolie Salope.