När Nöjesliv når Sharks är de på resande fot. Det märks att bandmedlemmarna Sophia Englund och Susanna Friberg inte bara är musikerkollegor utan även bra vänner som har känt varandra sedan skoltiden. De avslutar varandras meningar och kommer med stickspår, till den grad att det är svårt att urskilja vem som har sagt vad.

Duon började som dj:s men kände att det saknade något i deras set som kunde fläta samman låtar som de gillade. Genom det gled det över till att göra egen musik.

— Det gick ganska naturligt att gå vidare till det. Vi hade dj:at tillsammans i två år och träffat olika producenter och låtskrivare. Vi började jobba med en producent som vi klickade bra med. Så det började med cava i studion och sen så gick vi ut, sen flöt det på och vi satt mer och mer i studion och jobbade.

Nu är de aktuella med singeln "Money" som de gjorde för ett år sedan, men släppte för ett par veckor sedan. De beskriver det som startskottet för vad de känner är dem själva som artister även om de tycker om att variera sig musikmässigt.

Annons

— Den handlar om en ironi över pengar. Att vi älskar att leva lyx men hatar att jobba för att få pengar. Vi gillar den lyxiga känslan men ogillar att spendera pengar på det. Vi hoppas att ironin kommer fram.

Ni har hållit på och spelat in ännu mer nytt material den senaste tiden, när är tanken att det ska släppas?

— Först släpper vi en video för "Money", men nästa singel kommer nog under sensommaren, i augusti eller september. Vi vill att det fortfarande ska vara sommarvarmt så att man kan dansa till vår musik utomhus.

Under försommaren har de spelat på Summerburst i såväl Göteborg som Stockholm, men nu väntar Dreamhack Summer.

— Det ska bli jättekul, vi har vänner som har varit där och spelat som bara berättat galna och roliga saker, så äntligen, det är på tiden, säger de unisont och skrattar.

Har ni varit där själva någon gång?

— Nej vi har ju inte det, vi är alltid iväg och spelar så vi har inte kunnat komma iväg än. Så det ska bli premiär på riktigt.

Utöver Sharks spelar även Dubmood, Dunderpatrullen, Wahlstedt och Smash into pieces. Dreamhack Summer arrangeras på Elmia 17-20 juni.