Efter SM-guldet har stora delar av truppen förändrats för HV71. Tolv spelare har försvunnit från klubben och sedan tidigare har fem spelare anslutit. I dag anslöt ytterligare en spelare till truppen. HV71 presenterar nämligen forwarden Bill Sweatt från Luleå som sitt nästa nyförvärv.

- I Bill Sweatt får vi en skridskoskicklig forward som spelar med mycket fart och som är god för en hel del poäng. En spelartyp som kommer att passa bra in i vårt spelsystem, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida om värvningen.

Bill Sweatt kom till SHL för spel med Brynäs inför säsongen 2013/2014 och efter 76 poäng på två säsonger flyttade han vidare till Luleå. Väl där har det blivit två tuffare år för Sweatt som bara skrapade ihop 30 poäng på 75 matcher. Nu ser han fram emot att få representera JHV71 kommande säsong.

- Jag ser verkligen fram emot att komma till en vinnande lag med en stark tradition. Jag ska göra allt jag kan för att bidra till att HV71 ska fortsatt vara framgångsrika, säger han.

På grund av skattetekniska skäl ansluter inte Bill Sweatt till HV71 förrän den 23 september men kommer att spela bortamatcherna i CHL med klubben innan det.

SHL