Fallet i Hökensås är nästintill identiskt med det i Norrahammar. Han hyr en bil i Jönköping. Han åker till K-Rauta och handlar varor. Dagen därpå blir det känt att ett hus har brunnit och ett äldre par har omkommit.

I Norrahammarsfallet så erkände mannen direkt att han var inblandad. Men på Hökensås har han nekat genom hela brottsutredningen. Nu har utredningen blivit offentlig och affärsmannens advokat Leif Silbersky har inte ändrat inställning.

Annons

— Jag ser på det som jag sett på det hela tiden. Jag har en huvudman som accepterar att han gjort sig skyldig till brott i Norrahammar, säger Leif Silbersky.

Han tvivlar dock på att åklagaren har tillräckligt med bevisning i Hökensåsfallet.

— I den delen kan jag konstatera att åklagaren inte har presenterat någon dödsorsak. Man har inte visat av vilken anledning det här paret har dött. Och då faller det på sin egen orimlighet, säger Leif Silbersky.

Det finns stark teknisk bevisning. En kofot som togs i beslag från mannens kontor hade blodspår från paret i Hökensås. Han har också erkänt att han var hemma hos paret kvällen när det började brinna. I kombination med att det är väldigt snarlikt fallet i Norrahammar menar åklagaren Anders Brokelind att det är mannen som ligger bakom det.

— Det är rena tillfälligheter. Jag bara konstaterar rent objektivt att de inte har någon dödsorsak, säger Silbersky.