Trots ett SM–guld på medeldistans förra helgen så ställde alltså Åsa Lundström upp i Ironman 70.3 i Jönköping. Åsa inledde simningen något trevande.

— Jag hamnade nästan för mig själv under stora delar av simningen, vilket gjorde att det inte blev lika inspirerande och jag fick inte till det fullt ut, säger Åsa Lundström.

Under cyklingen hämtade Jönköpingsbon upp några placeringar och var trea med tre kilometer kvar av löpningen.

Åsa sprang sedan in ytterligare tid och gick upp på en andraplats, en placering som hon lyckades hålla ända in i mål med tiden 04:24:58. Drygt fem minuter efter segraren Jodie Swallow från England.

Annons

— Cyklingen var nog min bästa gren och jag kände mig väldigt trygg där. Jag var inte alls säker på att jag skulle springa upp mig till en andraplats, men det var en fantastisk känsla, man fick så mycket stöd och det var underbart att springa få springa här i Jönköping.

Är du nöjd med hur du genomförde loppet?

— Jag vill ju alltid vinna, men känner mig ändå väldigt nöjd med hur jag presterade. Det kändes som att jag hade lyckats återhämta mig bra efter förra helgens tävling vilket inte alls var säkert att jag skulle göra.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hur var skicket på banan?

— Det finns egentligen ingenting att klaga på. Det var tydliga markeringar, bra med funktionärer som visade vägen och banan var väldigt rolig.

Erik Holmberg, från IKHP, sprang i mål på 19:e plats med tiden 04:12:33. Totalsegrare blev Andreas Dreitz från Tyskland på tiden 03:23:44.

— Det höll inte hela vägen som jag hade hoppats, utan jag försökte mest känna in stämningen på slutet. Simningen och cyklingen gick strålande och det kändes stabilt i början av löpningen också, men sedan klaffade det inte alls. Krafterna tog slut helt enkelt.

Erik var, precis som Åsa Lundström, imponerad över publikstödet.

— Det var riktigt häftigt att ligga i vattnet och se allt folk som var och kollade. På cyklingen så cyklade jag förbi min egen lägenhet och mycket folk som jag känner så det kändes väldigt speciellt. Löpningen var bara helt kokande med allt folk som skrek och hejade på.

Nu väntar lite semester för Holmberg, innan han går på träning igen.

— Det blir en vecka nu med bara en massa vila och avkoppling. Sedan blir det en veckas träning innan det bär av till Umeå för olympiska SM. Om en månad är det en ny Ironman–tävling i Polen, och då ska jag försöka göra bättre ifrån mig.