Det var vid 16-tiden i torsdag som takläckan uppmärksammades. För att inte riskera att någon besökare kom till skada så tömdes bassängen på besökare.

–  Då tog vi beslutet snabbt. Det är bättre att ta det säkra för det osäkra. Det gick väldigt snabbt men det gick lugnt till och det var ingen risk för allmänheten, säger simhallens föreståndare Roger Limnell.

Han säger att det är väldigt tråkigt att behöva hålla stängt under delar av påsklovet och inför helgen då de väntar många besökare. Samtidigt är han nöjd över att rutinerna fungerade.

Besökarna möttes av information om att simhallen är stängd.
Foto: Ola Pilhem

– Vi har försökt att informera via Facebook och på hemsidan men det kommer ändå folk hit. Vi har varit på plats för att informera att det tyvärr inte går att bada. Det är tråkigt att vi tappar badgäster men det viktiga är säkerheten.

Ingen tidsplan

En vaktmästare och två snickare undersökte taket under torsdagen. De kunde bara konstatera att det var en läcka som drabbat taket, de kunde inte se exakt var läckan var.

Kommunens tekniske chef förklarar att det kan vara farligt om innertaket blir blött, skivorna blir väldigt tunga och kan vika sig och falla ner i bassängen.

Några takskivor har redan plockats ned.
Foto: Ola Pilhem

Nu har kommunen börjat plocka ner innertaket, under fredagseftermiddagen var det byggmöte tillsammans med en underleverantör.

– Vi kommer att rensa ur hela vinden och ta bort all isolering, för den är blöt. Vi vet inte någonting just nu mer än att isoleringen är blöt, säger Peter Karlsson.

Annons

Han hoppas kunna ge mer information under kommande vecka. Därför går det heller inte att ge besked om när simhallen kan öppna igen.

– Det är jättetråkigt men det är inte så mycket att göra åt det eftersom vi inte vet var felet är. Hade vi vetat det så hade vi fixat det snabbt.

Simhallen som öppnade 1979 har en 25-metersbassäng och en mindre undervisningsbassäng. Nu hänvisas besökarna till grannkommunerna.