Han är triathlet och har en hemsida och Facebooksida där han berättar om sig själv. Från början lockade han med att dela ut presenter från sina sponsorer om människor skänkte pengar till Musikhjälpen via hans insamling. Dessutom lovade han att simma 100 gånger 100 meter om han lyckades samla in mer än 10 000 kronor.

— Det tog ju mer och mer överhanden, det var det som blev intressant. Halvvägs in i Musikhjälpen-veckan hade jag nått 10 000.

— Jag tror att snittet handlade på över hundra kronor per person. Jag märkte ju att det blev väldigt intressant när jag berättade vad jag skulle göra.

Annons

JP träffar honom när han precis avslutat sina hundra vändor fram och tillbaka i bassängen på Rosenlundsbadet. Sammanlagt hade han då simmat en mil.

— Jag är lite matt i kroppen och trött i ryggen. Det här är mer än dubbelt så mycket som jag har simmat innan, så det känns.

Var det någon del som var särskilt jobbig?

— Första tredjedelen var riktigt jobbig, när det var långt kvar. Det var mentalt jobbigt. Sen när jag kommer över hälften kände jag att det var nedförsbacke, säger han.

Men han var inte klar där. Sedan skulle han simma ytterligare 1,1 kilometer på speciella sätt. Medley baklänges, livräddning, vattengympa, klädsim med mera.

Totalt drog han in 16800 kronor. Pengarna går till att starta skolor och förse skolor med studiematerial.

— Det är fantastiskt kul att man kan hetsa till en fysisk utmaning och få folk att skänka pengar och bidra till att barn i krig också har rätt att gå i skolan. Det är fantastiskt, säger han.