Enligt polisen tog sig bägge fordonens förare på egen hand ur respektive fordon. En man fördes till sjukhus med ambulans. Hur fordonen kolliderat i olyckan framgick inte på måndagen. Stoppet gällde mellan trafikplats Vättersmålen och trafikplats Huskvarna norr om Jönköping.

– Men vad jag erfar handlar det inte om någon allvarligare skada. Gällande lastbilen verkar det vara släpet som på något sätt vält, men vi har inte pratat med någon av de inblandade personerna ännu, sa polisens Tor Sevelius.

Relaterat: TV: Se förödelsen från lastbilsolyckan på E4

Larmet kom alltså till SOS klockan 22.41 och vid 23.50-tiden på måndagskvällen var det fortsatt stopp i södergående riktning och begränsad framkomlighet norrut på E4. Bärgningen och uppstädningen på vägen efter olyckan tog lång tid och först vid 13-tiden på tisdagen var det full framkomlighet på vägen.

– Väldigt konstigt att en lastbil bara välter. Det är något som vi kommer att utreda, sa Tor Sevelius hos polisen på måndagen.

På tisdagen uppgav polisen att det inte fanns några misstankar om brott.

Drygt 20 minuter innan olyckan vid Huskvarna hade ett annat larm från E4 kommit till SOS. Då hade en bil hade kört in i mitträcket omkring två kilometer söder om Skillingaryd.

Personen som körde bilen ska, enligt personen själv uppger polisen, ha fått panik efter att ha kört om en lastbil som svajade och åkte därför in i mitträcket. Bilen fick bärgas.

Annons