Läs mer: Så kommer hotellet att se ut

Under torsdagens kommunfullmäktige ska politikerna godkänna ett marköverlåtelseavtal mellan kommunen och Skanska, om så sker kan byggnationen dra igång i slutet av året.

Frågan har varit långdragen och omdebatterad. Det har tagit nästan tio år sedan de första planerna på höghushotellet presenterades.

"Kommer tillföra saker"

Anders Samuelsson (C) var, i egenskap av ordförande i stadsbyggnadsnämnden, involverad i framtagandet av detaljplanen. En process som tog nära sex år.

— Det känns bra att det äntligen kan förverkligas. Jag tror att hotellet kommer tillföra saker i Västra centrum, det ligger också bra till nära Resecentrum, säger Anders Samuelsson som menar att hotellet även kommer att ha en positiv inverkan på Tändsticksområdet.

Annons

— Det blir som en entré till Tändsticksområdet och barriären av trafik som finns där i dag kommer bli ytterst marginell, säger han.

Läs mer: Stort intresse för Tändsticksområdets framtid

"Allt kan hända"

Vänsterpartiet har varit emot höghushotellet från början och de hoppas på att få med sig fler politiker i fullmäktige.

— Vi får se vart debatten tar hän, det är turbulent i kommunen nu så allt kan hända, säger Jerry Hansson (V).

Han säger att partiet även tänker fortsätta med debatten framåt oavsett beslutet under torsdagen.

— Vi kommer lyfta den här diskussionen så att fler kommer till insikt och föra debatten om hur vi gör med vårt kulturhistoriska arv i kommunen, säger Jerry Hansson.

Diskussion pågår

Även Sverigedemokraterna är emot höghushotellet.

— Det finns frågetecken kring de geologiska förutsättningarna och det blir ett intrång i kulturarvet, säger Staffan Eklöf (SD).

I Miljöpartiet pågår diskussionerna ännu. Övriga partier var för förslaget i kommunstyrelsen och Anders Samuelsson (C) är inte oroad inför torsdagens beslut.

— Nej, det finns en stor majoritet som är för detta, säger han.

Läs mer: Blandade åsikter om hotellet