Rättegången om mordet på en 47-årig man i Tovrida i höstas gick på tisdagen in på sin fjärde och sista dag i Jönköpings tingsrätt.

Mannen sköts med fem skott i huvudet med en revolver och hittades liggandes på en soffa i en bostad i Tovrida.

Förra veckan förhördes den misstänkta mannen i 50-årsåldern i tingsrätten liksom den misstänkta mannen i 60-årsåldern. Vittnen har hörts om mordet och en polis har vittnat om att 47-åringen och hans sambo ofta hamnade i bråk om svartsjuka. Han sa också att den misstänkte mannen i 50-årsåldern hade en sexuell relation med 47-åringens sambo, vilket sambon förnekade.

När rättegången avslutades vid lunch på tisdagen yrkade åklagaren Adam Rullman på 16 till 18 års fängelse för mord för mannen i 50-årsåldern.

Annons

Ett av bevisen mot honom, som åklagaren lyfte fram, var att blodspåret måste tolkas att 47-åringen sköts i bostaden i Tovrida, att mannen i 50-årsåldern befann sig på platsen och att han lämnat oriktiga uppgifter om händelsen.

Klockan fyra i eftermiddag väntas besked komma från Jönköpings tingsrätt om männen ska förbli häktade, eller om de ska släppas på fri fot. Båda männen förnekar brott.

FOTNOT: Ny version följer.

Relaterat: Mordgåtan: Vem var det som sköt mannen i Tovrida?
Relaterat: Tingsrätten stoppar fotografering in i rättssal