Annons

Siste skepparen sörjer stängda Munksjön

Siste skepparen sörjer stängda Munksjön

Janne Göthberg i Källebäcken är en av de allra sista som har upplevt sjöfarten på Munksjön och sjömanslivet på Vättern. Att båtarna sedan länge är utestängda från Munksjön kan fortfarande göra honom både vemodig och lite arg.
– Tänk så trevligt det hade varit att ha dem kvar, men Jönköping har aldrig månat om sjöfarten, säger han.

Hej!

För att få tillgång till vårt Premiuminnehåll klicka på erbjudandet nedan eller logga in med befintliga uppgifter.

Annons

”Det ställer krav på vår självbehärskning”

Personalneddragningar och effektiviseringar i arbetet var några av de åtgärder som socialnämndens ordförande presenterade för kommunfullmäktige.
– Med det tycker jag att vi har försökt redovisa att vi baske mig vänder på varje sten, säger Christer Rube (S).

Ölen genomsyrar ny restaurang – slår upp portarna på fredag

Nu växer krogutbudet i Jönköping med ett nytt hak. Den här gången är det gänget bakom El Duderino som ligger bakom och de har också något unikt inne i restaurangen.
– Vi har smällt upp en ölkyl med lagringsbar öl, säger delägaren Ludwig Palm.

Lastbil och bil i olycka på E4

En lastbil och en personbil kolliderade på E4 genom Jönköping på onsdagseftermiddagen. Bilen voltade ner i diket i samband med olyckan men ingen person kom till skada.
Polisen bötfällde lastbilschauffören.

Ibsens klassiker flyttar till nutidens Jönköping

Regissören Hugo Hansén beskriver det som den bästa pjäs han någonsin läst. Huvudrollsinnehavaren Sanna Ingermaa Nilsson beskriver det som en drömroll. På onsdagen fick publiken för första gången ett smakprov av Spiras version av en av världsdramatikens mest spelade tragedier: Ibsens Hedda Gabler.

Obemannad butik kan öppna i Furusjö

Länets första obemannade livsmedelsbutik kan komma att öppna i Furusjö i Habo kommun. Företaget Lifvs söker just nu bygglov för att kunna slå upp en ny butik.
– Vi har valt att inte sälja tobak, eller ens energidrycker med tanke på att butikerna är obemannade, säger Bea Garcia, vd på Lifvs Scandinavia AB.

WIK hindras inte av den milda vintern – ser tillbaka på stormatcherna

Vintern har varit mild och för årstiden varm. Ljumma vinterdagar som denna känns det säkert bra att tänka tillbaka på svunna tider för alla bandyälskare i Waggeryds IK. Tillbaka på kalla vinterkvällar och allsvenska kvalmatcher.
Men WIK:s bandylag kämpar på även den här säsongen. Isen ligger blank på Vaggeryds IP också denna januarimånad. WIK hänger på övre halvan och möter på fredag kväll Målilla i en toppmatch i division 2.

Ledare: Låt Nässjös smarta drag bli ett tecken i tiden

Minst 30 vårdbiträden ska utbildas i Nässjö kommun. Förhoppningsvis är det ett tecken på yrkesgruppens återkomst.

Törngren stängs av i tre matcher

Efter Christoffer Törngrens tackling på Gustav Rydahl när HV71 tog emot Färjestad har disciplinnämnden nu tagit sitt beslut. Törngren stängs av i tre matcher.
Artikel 2 av 9
”Det ställer krav på vår självbehärskning”
Tillbaka till startsidan