Sister lämnade Jönköping för åtta år sedan för att flytta till Stockholm. Då var de kanske mer av ett sleazerockband. Det har dock förändrats en del.

— Det är väl någon form av punkmetal vi spelar. Vi har rötterna kvar i 80-talssleazen, man lyssnar ändå på samma band som när man var liten, men det är lite hårdare nu.

Vad har mer hänt sedan flytten från staden?

Annons

— Vi har turnerat kontinuerligt och släppt skivor. Den senaste skivan ("Stand up, forward, march!") släppte vi i november. Det var tredje skivan som vi släppte på det här bolaget.

"Stand up, forward, march!" släpptes på en lördag, redan måndagen efter åkte de på en månads turné i Europa. Nu är det mer strögig i Sverige och Tyskland samt en del festivaler inbokade.

— Turnén fortsätter men det är lite mer utspritt. Vi får se i höst om det läggs ihop en mer sammansvetsad turné.

I påsk kommer bandet tillbaka till hemstaden och ska spela på Bongo. Samma scen som de en gång i tiden var förband åt Dundertåget på.

— Det var asgrymt, vi hoppas på samma sorts kväll igen. Det ska bli kul att se vilka det är som är kvar i stan och som har koll på oss och även att se om det finns en ny skara fans. Det kommer att bli en kväll av svett, rock, punk och påsk.

Sisters spelar på Bongo på skärtorsdagen.