2–1-seger för Örebro men med tanke på hur svårt J-Södra har haft att göra något vettigt av bortamatcher på konstgräs såg den här premiären riktigt lovande ut under stora delar av matchen.

Fakta: JP-elvan

3: Daryl Smylie

3: Stefan Karlsson

3: Dzenis Kozica

2: Tommy Thelin

I varje match ..

Fakta: JP-elvan

3: Daryl Smylie

3: Stefan Karlsson

3: Dzenis Kozica

2: Tommy Thelin

I varje match har JP-sporten totalt elva poäng att dela ut i betyg till J-Södras spelare.

Inledningen kan vi i och för sig lämna därhän. Jag vet inte om det var premiärnerver men under första kvarten hade J-Södra inte bara svårt att skapa målchanser, man hade problem med att över huvud taget få fast bollen under kontroll på Örebros planhalva

Örebros spelövertag var markant i inledningen och det vara med andra ord inte ologiskt att hemmalaget tog ledningen. Ferhad Ayaz placerade behärskat in 1–0 intill Evgenij Kobozevs högra stolpe i den 14:e minuten.

Bollen hade knappt hunnit passera mållinjen förrän lagkaptenen Tommy Thelin klappade i gång laget, manade till uppryckning och resning. Här fanns inte plats för några hängande huvuden.

Och visst hände det något med J-Södra efter det där målet.

Árni Vilhjálmsson var i början av matchen helt isolerad på topp och det blev inget uträttat i anfallsväg. Men efter hand jobbade sig Södra systematiskt fram i banan, fick med sig hela laget i offensiven och tog helt enkelt över kommandot.

64–36 i procentuellt bollinnehav för J-Södra i första halvlek säger en hel del om hur det såg ut under sista halvtimmen före paus.

Och chanser saknades sannerligen inte. Det kunde ha blivit både mål och straff för gästerna redan före paus. En ÖSK-försvarare stoppade bollen med handen i eget straffområde men domaren Bojan Pndzic valde att fria.

Det blev utdelning för Södra direkt i andra halvlek istället, då Daryl Smylie perfekt mötte en hörna med pannan och nickade in kvitteringen.

J-Södras effektivitet var trots allt inget att hurra över. Gröntröjorna har haft svårt att gör mål under försäsongen och hade det också under årets första allsvenska match.

Dzenis Kozica kunde ha blivit tremålsskytt i den här matchen med lite bättre skärpa och flyt. Tommy Thelin hade också ett par bra lägen, Smylie ytterligare något.

Men J-Södra spelade i alla fall väldigt bra och skapade målchanser på löpande band. Jag har tidigare frågat mig vem som ska göra målen men om laget fortsätter att spela så här och skapa så här mycket går det i längden nästan inte att undvika att göra mål.

Desto bittrare för J-Södra att laget fick en billig straff emot sig och föll på det. Visst var det lite kontakt mellan Jonathan Tamimi och Kennedy Igboananike, visst var det helt onödigt av Tamimi (som fick sitt andra gula och blev utvisad på kuppen) att skapa den där kontakten men ÖSK-anfallaren föll också väldigt, väldigt enkelt. Att kalla det filmning torde vara det mest korrekta.

Nahir Besara satte returen efter att Kobozev första räddat hans straff.

J-Södras jakt på kvittering blev fruktlös men också den lovade faktiskt rätt gott.