Vid Stora Horrsjön i Jönköping ska det vara soligt hela veckan och temperaturer på över 20 grader. Sugen på ett dopp? Denna okända sjö ska ligga på Österängen, mitt i Holmgrens bils lokal. Åtminstone när du använder "Min position" i SMHIs väderapp.

Den som besökt industriområdet vet att där inte finns någon sjö. Vid närmre undersökning hittas däremot en annan Stora Horrsjön i Filipstad, men där landar pilen på en riktig sjö.

– Det kan säkert vara att taggen för sjön hamnat på fel koordinater, så det får vi fixa. Det händer att taggen för en stad hamnar ute i havet, vilket blir dumt när vädermätningarna visar vinden och temperaturen ute till havs, förklarar Josef Runbäck, produktansvarig på SMHI.

SMHIs karttjänst är inte ensam om felet. Google Maps håller med om att sjön är där, men inte Eniro eller Hitta. Dessutom har YR med sjön på webbkartan fast inte i väderappen, så kartorna verkar inte överens i frågan om Jönköping har en ny badplats.

– Det här var verkligen en ny variant. Vättern är den enda sjön jag känner till i Jönköping, säger Josef Runbäck skämtsamt.

– Ja, det här var ju jättelustigt, instämmer Eva-Lena Jonsson, kommunikationschef på SMHI.