Inne i dansstudion är det åtta ensemblemedlemmar och ledare på plats för att börja ta de första stegen tillsammans för musikalen "Les Miserables" som har premiär i höst. När Jönköpings-Posten kommer in är det full fart på dansgolvet och Karin Mårtensson från Mullsjö står mitt bland den övriga ensemblen och pratar. Hon var med i det gänget som satte upp musikalen i Karlstad under förra året och drillar nu de nytillkomna. Med på golvet är även huvudrollsinnehavaren Alexander Lycke som spelar Jean Valjean.

— För det första är det en stor ära att spela honom, jag har gjort det tidigare i Finland. Jag har tänkt rätt mycket på att göra den här stora rollen igen. Det är en av de största både dramatiskt och musikaliskt, säger Alexander och fortsätter:

— Det är kul att börja om från noll, även om man märker att det sitter en del i bakhuvudet från tidigare. Det är roligt att se vad det egentligen står i noterna och vad jag egentligen säger.

Annons

En som däremot inte har gjort sin rollfigur tidigare är Anna-Hanna Rosengren. Förvisso var hon en del av ensemblen under uppsättningen som gjordes på Malmö Opera, men nu är det dags att axla på rollen som Fantine.

— Det är en väldig utmaning både rent skådespelarmässigt och också sångtekniskt, att få in det så att det hänger samman och känns naturligt, säger Anna-Hanna som i samband med "Les Miserables" gör sin Spira-debut.

— Det är en av mina första stora roller, det är verkligen en drömroll, fortsätter hon.

En som inte är en nykomling på Spiras scen är Kalle Malmberg. Bland annat spelade han manliga huvudrollen Giorgio i "Passion". Nu svidar han om från soldat i Italien till revolutionär i Frankrike.

— Det ska bli jättekul och utmanande. Framför allt ska det bli roligt att träffa hela den här stora och begåvade ensemblen som kommer hit, säger Kalle.

Kalle spelar den här gången den passionerade Marius.

— Det finns säkert ett visst spår av naivitet hos honom. Han är ju en student och med i det här revolutionära gänget. Samtidigt så är han en romantiker av guds nåde som blir kär blixtsnabbt och glömmer tid och rum. Han har lite av två sidor.

"Les Miserables" har premiär på Spira 9 september.