Sverige vann landskampen mot Moldavien med 3-0 på lördagen. 365 personer såg matchen på Vapenvallen i Huskvarna och det var även möjligt att se en tv-sändning från matchen på Svenska Fotbollförbundets hemsida, svenskfotboll.se.

I sändningen kunde tittarna lyssna på "skvaller" som egentligen inte skulle ha sänts ut i etern, skriver Aftonbladet.

Matchens huvudkommentator var Joakim Sörensen som arbetar på ett produktionsbolag som gjorde tv-sändningen på uppdrag av Svenska Fotbollförbundet. Som expertkommentator till sändningen hade förre HFF-tränaren Niclas Tagesson anlitats.

I snacket, som egentligen inte skulle ha sänds ut, pratar Joakim Sörensen och Niclas Tagesson om de ekonomiska turerna kring landslagsstjärnorna Victor Nilsson-Lindelöf och Emil Forsbergs övergångar och hur de påverkar deras svenska moderklubbar – Västerås SK respektive GIF Sundsvall.

Annons

De pratar även om den allsvenska spelare som är misstänkt för våldtäkt mot barn. Aftonbladet uppger även att spelaren namnges i sändningen. Joakim Sörensen undrar om det är rimligt att sex mellan en vuxen person och en person under 15 år ska betraktas som våldtäkt mot barn när det sexuella umgänget är ömsesidigt från båda parter.

När Aftonbladet konfronterar Joakim Sörensen med uppgifterna om att "skvallersnacket" gått ut i etern är han ångerfull.

— Jag beklagar givetvis det som hände. Det var fel från oss och ett misstag. Jag får stå för det jag sa, men beklagar det som sades. Det var allmänt snack och min åsikt från rykten jag har hört. Det var bara internt snack och inget jag la någon större vikt vid.

Joakim Sörensen säger att han och Niclas Tagesson aldrig tidigare hade träffats och att snacket gjordes för att lära känna varandra lite grann.

Svenska Fotbollförbundet tog under söndagen bort tv-sändningen av landskampen från sin hemsida.

— Det är externa och enskilda individers spekulationer och uppfattningar som inte på något sätt speglar SvFF:s värderingar eller åsikter. Det är naturligtvis olyckligt att svenskfotboll.se under några timmar blev avsändare till de här spekulationerna, säger förbundets presschef Niklas Bodell till Aftonbladet.

FOTNOT: Jönköpings-Posten har sökt Niclas Tagesson för en kommentar, men har inte lyckats nå honom.

TV4