Jag vaknar upp och famlar efter min mobil i mörkret. Jag känner igen mitt plastiga skal och det runda hörnet på min Iphone. Telefonen sjunker in på sin vanliga plats i min hand. Lillfingret bär upp den och tummen rör sig snabbt över skärmen, att knappa in koden är en lika naturlig rörelse som att gå. De resterande tre fingrarna fungerar som en vägg på vilken mobilen lutar. Tiden går. Flöden scrollas igenom och meddelanden skickas iväg. Det är en aktiv diskussion i gruppchatten om var lunchen ska ätas, på det mysiga stället vid sjön eller inne i stan?

En timme har snabbt passerat med mobilen innan jag ens klätt på mig eller ätit frukostgröten. Lektioner, raster och lunchen är snart över och bussen går hemåt om fem minuter. Jag tar upp mobilen, in med hörlurarna och sätter på topplistan. Klickar mig in på en webbshop och bläddrar mellan hundratals tröjor. Jag ska inte köpa någon men det är alltid roligt att titta.

Allt meningslöst bläddrande, klickande och scrollande. Det tar oss, i alla fall inte mig, någonstans. Vi fastnar i timmar utan att egentligen göra något överhuvudtaget. Hur mycket får vi ut av att kolla och beundras av andras liv? Är det inte mer relevant att faktiskt göra något för sig själv? Så slå igen datorn och lägg bort mobilen en stund, ditt liv finns inte där i. Baka om du känner för det, spring en runda om du vill det eller läs en bok som du har längtat efter. Gör någonting som du verkligen vill och som du har längtat efter. För det är större chans att du minns när du åkte pulka med dina vänner än när du satt två timmar nedsjunken i en soffa. Och svårast av allt, den här gången blir det ingen bild till Instagram.