I trakterna av Ydre hade Tranåsklubben Team Skogsåkarna fått ihop en mycket omtyckt tävlingsbana till sitt RCMaskinrally som var den näst sista deltävlingen i 2018-års E-cup. Namnen för dagen var antingen Axelsson eller Karlsson eller till och med Axelsson och Karlsson.

Segrade gjorde Johan Karlsson, före detta Axelsson, från Nässjö men på andra plats slutade Skillingaryds Alexander Axelsson med kartläsaren Nellie Karlsson. Med det har Alexander tagit greppet om segern i den trimmade klassen totalt. En tävling återstår men alla skall också stryka resultatet från en tävling och det gynnar Alexander.

Det var mer Karlsson under helgen då Nellies pappa Lennart med bisittare Albin Park vann standardklassen före sin son och Nellies bror Oscar Karlsson/Oliver Park. Gissar att samtalsämnet vid söndagsmiddagen dagen efter var rally.

Dennis Pettersson/Rune Persson gjorde comeback efter ungefär trettio år. Dennis var på sjuttio- och åttiotalet en av klubbens flitigaste och mest framgångsrika förare. Det blev en fjärde plats i debuten i A-grupp E.

Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson ligger fortsatt på andra plats i totallistan för standardbilar i cupen efter sin tredjeplats i A-VOC men har Agne Josefsson/Kjell Gustavsson på samma poäng då de blev femma.

Thomas Kurtsson/Erik Axelsson hade inte en av sina bästa dagar men körde ändå in på sjunde plats och med det säkrade han segern i E-cupen för standardbilar.

Annons

Övriga resultat: Johannes Josefsson/Johan Pettersson trea, Benny Enström/Jakob Brant tia i C-förare VOC medan Börje och Oscar Åkerhag tvingades bryta.

I Karlshamn avgjordes Sydsvenska Rallycupen och sista deltävlingen i Smålands DM då Asarums Motorsällskap och Olofströms MK samarrangerade Rally Blekinge på lördagen. Skillingaryds MK hade elva ekipage och två kartläsare på plats som alla kämpade för både topplaceringar i sammandraget och för en plats i finalen i Eslöv i början av oktober.

”Detsvänger ju hela tiden”, var de flesta förarnas kommentar efter målgång i tävlingen. Arrangörerna har förmånen att ha Sveriges krokigaste vägar inom sitt område. Medelhastigheterna ligger nästan alltid under 100 km/timme medan de i våra trakter oftast ligger 110 och 120 km/timme. Samtidigt är vägarna kantade av stora och småstenar vilket gör att minsta förarmisstag kan innebära att det är slutkört för dagen.

Dessutom föll kraftiga men lokala regn underdagen och gjorde förhållandena mycket svåra. Joakim och Bitte Blansch hade ledningen inför sista sträckan i C-grupp E och skulle köra på säkerhet för att ändå bärga minst en andraplats men väglaget tog sitt offer och de fick bryta på vägen in till slutmålet.

Systrarna Jennie och Louise Blansch låg på en väldigt fin fjärde plats inför sista sträckan men tog det lite för lugnt i hoppet om att nå målet så två konkurrenter spurtade förbi så det blev en slutlig sjätteplats. Resultaten totalt över året är dock så bra att de är kvalificerade till Sydsvenska Rallycupens final.

Keith och Jane Wennberg i klass A/B-förare grupp E erövrade klubbens bästa placering denna dag med sin andra plats. De är också bäst placerade totalt i cupen av Skillingaryds förare och förstås också på väg till Eslöv den 6 oktober.

Per-Ola Pettersson med kartläsaren Stefan Josefsson körde som vanligt stabilt i A-förare VOC och slutade på sjätte plats och med totalt tillräckligt med intjänade poäng för att nå finalen.

Kartläsare Anton Geijersson lotsade Anton Claesson från Grimslöv till en väldigt fin fjärde plats i den tuffaklassen A-förare 2WD. Kartläsande Frida Lindström lotsade Jakob Sandberg, Norrahammar till en nionde plats C-grupp E.

Övriga förare från klubben bröt av olika skäl men Simon Bolsgård, Marcus Kjellkvist, Patrik Thor, Kim Petersson hade ändå sin plats ifinalen säkrad liksom Patrik Tallåker som inte deltog i RallyBlekinge.