– Vi kan inte vara fler på den här anläggningen, det är helt fullt, säger Jens Ottosson, en av huvudtränarna och ansvarig för lägret.

Genom att dela en plan till mindre planer kan man vara tolv barn fler än tidigare år.

– Vi har maxat kapaciteten helt enkelt. Ska vi vara ännu fler då måste vi göra andra saker också, men de flesta som är här vill inte göra annat än beachvolley, säger Jens Ottosson.

”Roligt att få vara med och leda”

83 barn och ungdomar mellan 9 och 13 år deltar i beachvolleyskolan. Där finns även 20 ledare, varav hälften är unga ledare, som är några år äldre än barnen själva. När JP kommer på besök är det full aktivitet, men under en vattenpaus byter vi några ord med en av dessa unga ledare.

– Det är roligt att få vara med och leda. Det är många här och det är verkligen ett bra läger, säger Jacob Perhamn, 14 år.

Lägret pågår till och med torsdagen och ungefär 75 procent av barnen är från Habo.

– Det är en del som spelar volleyboll i KFUM Jönköping som är här, sen finns det de som inte spelar volleyboll alls annars. Det finns också enstaka som kommer längre ifrån, berättar Jens Ottosson.

”Härlig gemenskap”

Elmer Andersson är elva år och är med på lägret för första gången, trots att han är aktiv i Habo Wolley.

– Jag har spelat i flera år, men har aldrig varit med på lägret förut. Det här är riktigt kul, det är så många här och det blir en härlig gemenskap.

Annons

Han spelar på den planen längst bort, vilket vi har fått förklarat för oss av ledare Jens Ottosson innebär att Elmer tillhör den grupp som har mest erfarenhet av beachvolley. Flera av dem som spelar i den gruppen ska senare i sommar representera Habo Wolley i SM.

Elmer Andersson förklarar att de spelar ett spel som han kallar "Paradise", som är en typ av matchspel där det vinnande laget utmanas av de övriga beachvolleyparen som finns kring planen.

– Det här är nog det roligaste vi gör under dagen, säger Elmer Andersson.