Det blir ett tjut som kommer över läpparna på Pernilla Björling när hon stoppar ner fötterna i fiskspaet på Tabergs Skönhetsstudio. Men efter en stund blir det lite andra känslor som kommer fram.

–Det känns inte helt oskönt. Det är en väldigt rolig grej, säger hon.

Pernilla Björling är en av besökarna under det öppna huset under lördagen på den nya skönhetssalongen som öppnat i Taberg. Nina Sjöholm, Jenny Ljungdahl och Alexandra Månsson har olika specialiteter som nu samsas i samma hus.

Alexandra Månssons är nagelterapeut.

Annons

–Jag förstärker och förlänger naglar och ger både manikyr och pedikyr. Dessutom kan jag erbjuda paraffinbad, något som kan hjälpa vid artros och reumatism, säger hon.

Nina Sjöholm startade sin verksamhet år 2012 i Taberg.

–Jag är makeupartist och fransstylist. Det har blivit jättepopulärt inte bara i Taberg utan folk kommer från Bankeryd, Habo och Nässjö för att bli mejkade och få ögonfransarna förlängda och fina, säger hon.

Det är Nina Sjöholm som har ett antal medhjälpare i akvariet i studion.

–Fiskpedikyren kommer ursprungligen från Turkiet och fiskarna är av arten Garra Rufa, ibland kallade doktorsfiskar. Fiskarna har inga tänder utan de suger bort död hud från fötterna. Min man är intresserad av akvariefiskar och han har sett till att fiskarna har det bra och att det inte sprids några bakterier genom behandlingen, säger hon.

Jenny Ljungdahl är den tredje av salongens specialister.

–Min specialitet är klassisk svensk massage och bindvävsmassage. Många som kommer till mig vill bli bättre i någon idrott. Andra har arbetsrelaterade problem, kanske stillasittande eller monotont arbete. Då kan massage hjälpa. Jag är också utbildad personlig tränare och kan sätta ihop träningsprogram med olika inriktning. Vi erbjuder också Trigger Point Therapy Performance, en metod för att förbättra potentialen att hålla på i olika idrottsgrenar, säger hon.