Anton Cajtoft har fått förtroendet i samtliga nio matcher i superettan så här långt när både Niklas Helgesson och Damir Mehic, nyförvärvet från Häcken, finns på skadelistan.

I fyra av dem har Cajtoft hållit nollan, bara Ljungskiles Alex Horwath är bättre i serien med fem stycken.

Nu uppmärksammas också succén av U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

Annons

När U21-landslaget spelar landskamper mot Island i Reykjavik 5 juni och mot Slovakien i Trelleborg 9 juni har Cajtoft blivit uttagen i truppen.

”J-Södra tycker naturligtvis att detta är fantastiskt roligt, speciellt med tanke på att Anton är fostrad inom föreningens elitungdomsverksamhet”, skriver klubben på sin hemsida.

– Tidigare har jag varit på P17-läger på Bosön men jag har aldrig varit med i någon riktig landslagstrupp tidigare. Det här är en riktig bonus men jag har fortfarande fokus hos J-Södra, säger Anton.

EM-kvalet rullar vidare först i höst och därför har Håkan Ericson valt att matcha talanger som är aktuella även för nästa EM-kvalperiod.

– Dessutom spelas de här två landskamper i en period där våra etablerade utlandsbaserade spelare är lediga och i återhämtningsperiod. Och några spelare har i samråd med oss fått ledigt på grund av skadekänningar och hög belastning, säger Ericson till förbundets hemsida.