— Jag blir väldigt besviken. Man ska känna sig säker när det gäller spel och dobbel som Svenska spel står bakom, säger han.

Spelet bygger på att spelaren skrapar fram ett utropsnummer i ett fält på lotten, sedan ska motsvarande nummer skrapas på de andra fälten som kallas för spelbrickor. När Peter Jansson, 61 år, skulle skrapa numren på spelbrickorna så gick det inte, han var nära att gnugga sönder lotten.

— Äldre som köper det här går ju inte tillbaka till butiken. Jag kan hantera det.

Det går ju fortfarande att kontrollera om det är vinst på lotten, lottombudet kan ju kontrollera det genom att skrapa kontrollrutan. Men för Peter Janssons del så är ju själva spänningen och nöjet med lotten förstört. Han har varit i kontakt med Svenska spel som skulle ringa tillbaka och ge en förklaring till vad som har inträffat.

— Jag väntar med spänning, säger han.

Till JP säger Svenska spels pressinformatör Johan Söderkvist att kunden ska kontakta Svenska spel för att göra en reklamation om lotten är oskrapbar, för att sedan kunna få pengarna tillbaka.

— Det här var ett nytt problem för oss, det har aldrig hänt tidigare med Skrapbingo. Det här måste vi titta på, säger Johan Söderkvist, Svenska spel.