– Vi har följt satsningen ett tag och tror stenhårt på det som växer fram. Det blir en unik stadsdel i Jönköping, säger William Axelsson, driftansvarig på Företagscatering som står bakom det nya restaurangkonceptet.

I veckan skrev företaget kontrakt med fastighetsbolaget Tolust för att etablera sig i det 16-våningshus som just nu byggs i den södra delen av Munksjöstaden.

Förutom restaurang i markplanet har företaget även skrivit kontrakt för att ta över lokalerna högst upp i huset. Där ska Företagscatering via sitt eventbolag, FC Event, öppna en ny konferensanläggning med tillhörande skybar.

Spektakulär utsikt

Förhoppningen är att lokalerna högst upp i huset ska erbjuda konferensgäster och bröllopssällskap en lika unik som spektakulär utsikt över staden och Munksjön, berättar William Axelsson.

– Vi hoppas i och med att vi är först in i området att vi ska kunna få Jönköpingsborna att upptäcka våra nya fantastiska lokaler, säger han.

Svensk husmanskost

William Axelsson tycker att läget är perfekt, dels med tanke på närheten till E4 men också med tanke på promenadstråket runt sjön. Om allt går som planerat kommer verksamheten att öppna i april nästa år. Även restaurangen med 120 sittplatser kommer att ha utsikt över Munksjön, berättar William Axelsson.

– Vi är specialiserade på svensk husmanskost men menyn är inte spikad i detalj än. Men vi lagar all mat från grunden och all mat kommer att produceras i huset, säger han.

Sedan tidigare står det även klart att IT-företaget Evry och gymkedjan Cardio Club kommer att flytta in i samma byggnad.