När en fastighetsägare i Malmö insåg att det var Sverigedemokraterna som hade hyrt in sig i hans lokaler för att hålla valvaka i går kväll beslutade han sig för att dra ut strömsladden i protest.

I Jönköping fick restaurangkrögaren Anette Edlund, känd som "Kastrullhäxan" och ägare av restaurangen med samma namn, kritik för att hon lät lokalavdelningen hålla sin valvaka där.

På Twitter haglade kritiken mot henne.

"Pinsamt att Kastrullhäxan upplåter sina lokaler till SD:s valvaka… tur att det finns fler goda lunchhak i #jkpg", skrev en användare.

Sent under valkvällen valde "Kastrullhäxan" att bemöta kritiken, och förtydligade att nettoinkomsten från SD:s besök ska gå till Frälsningsarméns arbete med fattiga i Rumänien.

Totalt handlar det om 8 000 kronor, skriver hon på sin blogg.

"Att säga nej på frågan om SD skulle få ha valvaka var inte aktuellt lika lite aktuellt som att tacka nej till att leverera mat till Folkpartiet", skriver hon.

Då hon själv, fortsätter hon, blev utsatt för "politisk mobbning" som ung tycker hon det är förkastligt.

"Min tanke väcktes då att göra något bra av det hela och eftersom jag är en stor beundrare av Frälsningsarmen och eftersom dessa bedriver utmärkt arbete med Rumäniens fattigaste beslutade jag att pengarna skulle gå dit", skriver "Kastrullhäxan" på sin blogg.