Så var det då dags igen för årets smutskastning av svensk mjölkproduktion, denna gången är det djurens parti som verkar tappat greppet om verkligheten.

Till skillnad mot andra länder har vi i Sverige lagkrav på utevistelse för alla hondjur över 6 månader. Något sådant lagkrav finns inte vad jag vet i några andra länder.

I Sverige är inga lakterande djur undantagna från beteskravet, så era 90 procent har inget med den svenska produktionen att göra, så var den siffran kommer ifrån förstår jag inte.

Vad har ni för bevis på att djuren inte är nöjda med sin tillvaro ? Och hur skulle den i såfall kunna förbättras ? Att bönderna inte gärna öppnar upp sina stallar för vem som är väl inte så konstigt efter den agendan djurrättsaktivisterna står för då dom begår nattliga intrång, djurstölder, sabotage och förtal.

Relaterat: Debatt: Djurens parti vill avskaffa djurindustrin

Dessutom stora risker att få in smittor på djuren.

Tjurarna saknar inte ekonomiskt värde då dom säljs till vidare uppfödning. Dom vilda nötdjuren som lever i årtionde, var finns dom?

Släpper ni ut en svensk mjölkko vintertid utan utfodring och tillsyn, så dukar hon under ganska omgående, och jag kan inte se vad meningen med ett sådant djurplågeri skulle vara.

Att bönderna inte organiserar utsläpp av fiskar kan väl var och en kanske förstå. Aveln har som främsta uppgift att få fram friska starka djur som både producerar bra men även att dom håller sig friska och på det viset kunna leva ett långt liv med många betesperioder.Hur styrker ni ert påstående om att kon utsätts för ett trauma när hon separeras från sin kalv, om så vore fallet borde man väl se någon form av reaktion på kon eller kan ni utläsa det i deras ögon? Ja tack och lov är ni ensamma om att vilja avskaffa svensk animalieproduktion, som har ett starkt djurskydd och en hög livsmedelsäkerhet till motsats mot många andra länder. Så är det djuren man tänker och kämpar för skulle den svenska animalieproduktionen ökas så mycket det går. På det viset hade färre djur behövts födas upp utomlands för att tillgodose svenska behov.

Annons

Så alla ni som är djurvänner - köp svenskt !

Djurvän och bonde