I dag lanserar tidningen för första gången en app som heter ”min.jp”. Här kan du som prenumererar ta del av nyheter på ett helt nytt sätt i din mobil eller läsplatta.

 

Ditt lokala nyhetsflöde, din e-tidning och plusklubben är samlad på ett ställe.

— Vi i Hallpressen har jobbat under ganska lång tid med Infomaker med att utveckla appen. Målet har varit att göra en ny modern app som inte har funnits förut. Något helt nytt som vi tror att läsarna kommer att uppskatta, säger Ronny Karlsson, redaktionell utvecklingschef i Hallpressen.

Ladda ner Iphone-appen här:

Ladda ner Android-appen här:

Säg vad du tycker!

I dag läser allt fler sina nyheter digitalt och drygt hälften av dessa gör det i mobilen. Men att följa dina lokala nyheter i appen går snabbare och är enklare än att läsa dem på webben.

— Men det viktigaste är att appen är en första version. Den kommer sedan att utvecklas med nya bra funktioner under hela våren och vi vill gärna att läsarna kommer med massor av idéer och synpunkter till oss, säger Ronny Karlsson.

Infomakers vd Peter Månsson talar om en bättre läsupplevelse.

— Du blir ständigt uppdaterad med dina lokala nyheter och ser vad som är nytt eller gammalt. Du behöver inte leta bland nyheter och allt laddas omedelbart. Dessutom fungerar appen lika bra på Android som i Iphone. Så är det verkligen inte alltid med appar.

Förutom flödet av nyheter finns en omgjord e-tidning integrerad i appen.

minJP - nya appen så funkar den

— Den är modernare och smidigare att hantera. Vi är väldigt nöjda med e-tidningen, säger Ronny Karlsson.

Läsa med en hand

Peter Månsson på Infomaker lyfter särskilt fram att nya e-tidningen är mer lättanvänd och har tydligare text och grafik. Med läsläge i mobilen kan du enkelt läsa långa artiklar i e-tidningen och sidan går lätt att manövrera i mobilen med en hand, förklarar han.

Johannes Björck är projektledare.

— För några år sedan diskuterade vi vad vi skulle satsa på inför framtiden och då landade vi i detta.

Det har varit ett stort och komplicerat utvecklingsarbete.

— Men jag har tittat på många liknande appar och kan nu säga att vi är något riktigt bra på spåren, säger Johannes Björck.

Johannes Björck finns nu tillgänglig i vår livechatt om appen. Här kan du ställa alla sorters frågor om till exempel installation och användning.

Fakta: Så gör du som prenumerant

1. Allra först måste du skaffa nytt digitalt konto om du inte har gjort det.

http://www...

Fakta: Så gör du som prenumerant

1. Allra först måste du skaffa nytt digitalt konto om du inte har gjort det.

http://www.hallpressen.se/aktivera/

2. Om du redan har vår app för e-tidningen, uppdaterar du den. Om inte, söker du på tidningens namn och hämtar den via Apple App Store eller Google Play för Android.

app