I lördags var det barnen som stod i fokus när årets kräftfiske i Mullsjön hade smygpremiär. Trots regn och blåst samlades drygt 20 barn med föräldrar vid Mullsjö sportfiskeklubb.

— Det var väldigt glad stämning. Ungarna hade roligt, de fiskade och lekte och några hoppade till och med i och badade, säger Pierre Söderqvist på Mullsjö Sportfiskeklubb.

Under några timmar på eftermiddagen och kvällen kämpade barnen med håvar och burar för att locka till sig sjöns svarta guld. Uppskattningsvis fångades mellan 40 och 50 kräftor in.

— De som fångade kräftor fick ta med sig dem hem och äta upp dem, säger Pierre Söderqvist.

På fredag eftermiddag drar det riktiga kräftfisket igång. Mullsjön är uppdelad i tio olika zoner och till de som anmält intresse, har platserna lottats ut. I varje zon får högst tio kräftburar läggas ut och varje fiskare får en fångstrapport där denne fyller i hur mycket de fått upp, hur mycket de slängt tillbaka och hur mycket de behållit. Intresset i år har varit sämre jämfört med tidigare år. Vanligtvis fiskas det i fem helger, i år gör det lilla antalet anmälningar att det bara blir i tre helger.

— Kräftbeståndet i Mullsjön är bra. Det är ju olika år för år men det har kommit upp alltifrån 8000 kräftor på en säsong, säger Pierre Söderqvist.