Integrera Meras ordförande, Mariana Morosanu, förstärker nu Hållbarhetsteamet med sitt bolag Business for Inclusion.

Hållbarhetsteamet är ett samarbete mellan konsulter från Jönköping som hjälper bolag identifiera, utveckla och applicera mål inom långsiktigt och miljövänligt företagande. Med Business for Inclusion som samarbetspartner innefattar teamet nu en större expertis inom bland annat mångfaldsarbete och integration.

– Social hållbarhet bidrar till framgångsrika, attraktiva, kreativa och effektiva organisationer. Jag vill skapa framtidstro och likvärdiga förutsättningar för att alla människor ska uppnå sin fulla potential, skriver Mariana Morosanu, vd och ägare till Business for Incusion, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Mariana vill integrera mera

I Hållbarhetsteamet finns också Patrik Sundberg med Sundberg Sustainability AB, Anna Carendi med Diya Consulting AB, samt Jenny Jakobsson, med Adlignum AB.
Foto: Janne Johansson

Officiellt ett team

Det är inte första gången som Hållbarhetsteamet och Business for Inclusion arbetar ihop, de har tidigare samverkat i enskilda projekt men det är först nu som samarbetet blir officiellt.

– Vi känner att det är viktigt att erbjuda företag och organisationer en helhet när det gäller hållbarhet. Med Mariana får vi extra mycket kompetens och blir lite mer kompletta, berättar Anna Carendi, Diya Consulting AB.

LÄS MER: Hållbarhet nyckelord för 20-tal företag

Annons

Hållbarhet ett lagkrav

Företagarnas intresse för just hållbarhetsfrågor har ökat, speciellt sedan 2017 då den nya lagstiftningen om hållbarhetsrapportering trädde i kraft. Det blev då krav för stora företag, att som en del av sin årsredovisning, rapportera om hur verksamheten arbetar med frågor som miljö, sociala förhållanden och motverkande av korruption. De förväntas även se över sina affärsrelationers förhållningssätt till detta.

Men det är inte bara stora företag som söker sig till Hållbarhetsteamet.

– Även mindre företag som inte omfattas av lagen börjar göra det här. Det utvecklas för att kunder och medarbetare börjar ställa krav och det blir konkurrenskraftigt, säger Anna Carendi.