LÄS MER: Läs allt om HV-slutspelet här.

En och en halv minut hade spelats när Färjestads Marcus Nilsson plötsligt slog in matchens första mål bakom Linus Söderström. Ett mål som såg märkligt ut, en studsande puck som HV-målvakten borde ha tagit hand om.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag kollade upp på Mikko (Lehtonen), jag trodde att han skulle ta pucken och jag stod och väntade på det. Men sedan blev det en konstig studs i målburen, dålig kommunikation mellan oss och när jag väl märkte att jag skulle ta pucken blev det bara skit av det, säger den unge HV-målvakten, som dock inte lät sig besväras av den tidiga kallduschen.

I resten av matchen var Söderström, som nyligen förlängde sitt avtal med HV71, precis lika stabil som vanligt. Inför en lycklig hemmapublik vann HV första kvartsfinalen med 3–1.

– Stämningen var fantastisk, i början ställde sig alla upp och man märkte verkligen att det här är en hockeystad.

Ändrar du dina vanor något nu när slutspelet är igång?

– Egentligen inte mycket alls. Vi spelar varannan dag i grundserien också. Det kanske är en lite mer avancerad bubbla nu dock, man stänger av sociala medier och utesluter sig lite från omvärlden. Men det är roligt, det är det här man älskar, säger Linus Söderström.

SHL