21-åringen har tidigare spelat landskamper för Sverige på P17- , P18 och P19-nivå, och nu finns han med när U21-landslaget startar om med en ny årskull, med spelare födda 1998 och senare. Högerbacken får plats i den U21-trupp som reser till spanska Marbella i slutet av mars där träningsmatcher mot Ryssland och Skottland väntar.

– Fantastiskt roligt att få komma med, säger Jallow.

Är det något du har gått och haft på känn att du skulle bli uttagen?

– Jag fick ett mejl från förbundet förra veckan, så jag har haft det lite på känn. Men det är först idag jag fick det definitiva beskedet. Jag tycker att jag förtjänar att vara med, jag har spelat bra den senaste tiden.

Alexander Jallow slog igenom ordentligt förra året och blev bästa målskytt i J-Södra med sina sex mål. Han har fortsatt att göra mål den här försäsongen och har på fyra matcher gjort två mål.

– Jag har gjort en bra försäsong tycker jag. Jag är inne i en bra rytm och jag har fått mer is i magen den sista tredjedelen. Jag jobbar hårt med det på träningar.

Jallow har ryktats till många klubbar den här vintern men ingen klubb har kommit i mål med sina förhandlingar. 21-åringen är fullt inställd på att spela i den gröna tröjan i vår.

– Jag ska göra det så bra som möjligt och sedan får vi se vad som händer. Men det är J-Södra som gäller den här våren, säger han.

Annons

Säsongens viktigaste matcher för U21-landslaget väntar i höst. Då startar EM-kvalet till slutspelet i Ungern och Slovenien 2021. Sverige inleder kvalet den 10 september med hemmamatch mot Irland. Övriga motståndare i gruppen är Italien, Island, Armenien och Luxemburg.

Sveriges U21-trupp till Marbella

Målvakter: Pontus Dahlberg, Watford FC, Viktor Johansson, Leicester City FC

Försvarare: ..

Sveriges U21-trupp till Marbella

Målvakter: Pontus Dahlberg, Watford FC, Viktor Johansson, Leicester City FC

Försvarare: Anel Ahmedhodzic, Malmö FF, Felix Beijmo, Werder Bremen, Dennis Hadzikadunic, FC Rostov, Alexander Jallow, Jönköpings Södra IF, Thomas Poppler Isherwood, Östersund, Johan Stenmark, Kalmar FF

Mittfältare/anfallare: Samuel Adrian, Malmö FF, Joel Asoro, Swansea City AFC, John Björkengren, Falkenbergs FF, Nils Fröling, Kalmar FF, Gabriel Gudmundsson, Halmstad, Viktor Gyökeres, Brighton and Hove Albion FC, Emil Hansson, RKC Waalwijk, Bilal Hussein, AIK, Svante Ingelsson, Udinese Calcio, Calle Johansson, Östers IF, Dejan Kulusevski, Atalanta BC, Mattias Svanberg, Bologna FC

Relaterat: Ännu en klubb backar ur Jallowaffär
Relaterat: Jallow om framtiden i J-Södra: ”Jag lämnar när de får något bra”
Relaterat: Sportchefen: ”Försöker ta sådana beslut som stärker J-Södra”