Snön som föll i västra Götaland och in över Jönköpings län natten till tisdag gav ett nytt snötäcke på cirka 13 centimeter. Ett lager som väntas ligga kvar till åtminstone söndag.

— Under onsdagen blir det mestadels molnigt, men på torsdag ska det bli strålande solsken över era trakter, säger Staerk.

— Så någon nederbörd är det inte tal om förrän tidigast i slutet av helgen då mildare luft ska vara på väg in över landet igen. Men SMHI:s så kallade modeller är lite spretiga i det fallet, vi ser ett annalkande plusväder, frågan är bara hur länge högtrycket stannar.

Termometern i och runt Jönköping onsdag-torsdag kommer att ligga mellan -4 och -7. Fredag-lördag går temperaturen så sakteligen upp till kring -2.

— Det gäller för i stort sett hela landet, säger Marie Staerk, det är bara Östersjöområdet som det kan få påhälsning av snöbyar.

Snödjupet i länet varierade på tisdagen från 10-30 centimeter.

— Det är fortfarande stora skillnader från län till län, säger Staerk, kustremsan i Helsingborgs kommun och Kalmar ner till Blekinge har barmark, övrigt ligger det mer eller mindre snö över Sverige.

— Här i Norrköping där jag bor och arbetar ligger det tio centimeter, men vi fick till exempel inte en snöflinga den gångna natten.

— Det ni fick i norra Småland stämde efter våra prognoser och vi hade utfärdat varningar för halt väglag.