Liksom tidigare är det gå eller cykla som gäller. Däremot blir det inte så smidigt att använda bil, vilket nästan var en förutsättning under första året då skyltarna var spridda över hela kommunen. I fjol gick tävlingen på Östra lägret och vidare längs Laganleden till Fågelforsdammens kraftstation. De som deltog då kommer att känna igen sig. Området är delvis detsamma, men med Östra lägret och utan Laganleden.

Läs mer: Ny jakt på skyltar fokuseras till Skillingaryd

Information om ”smycke”

– Vi vill sprida information om detta smycke som byggnaderna på Skillingaryds läger utgör. Nytt för i år är att det har kommit upp skyltar även på den västra sidan, runt Miliseum, säger Ola Hugosson.

Ola, med ett förflutet som företagare, har vi under åren lärt känna som hembygdsforskare, med ett stort intresse av att sprida kunskapen om vad som hänt det förgångna. Liksom i fjol har han fått bistånd av Miliseums chef Sven Engkvist, som också är intresserad av historia - både på jobbet och privat.

Sommartävlingen, skyltjakten, pågår mellan den 15 juni och den 15 august. Men den som dessförinnan kommer i besittning av karta och frågor kan ju tjuvstarta. Ett exempel på en fråga: Vad består väggen i Skostallet av?

Karta och frågor

Frågeblanketter med karta kommer att finnas tillgängliga på Miliseum och på turistbyrån. Tidigare år har det även gått att ladda hem dem via kommunens hemsida.

Annons

Varifrån har skyltletarna kommit hittills?

– Det är en del turister, men övervägande delen är från kommunen, berättar Sven.

Årets priser kommer att finansieras av Korpen. Dessutom kommer Miliseum att kunna bidra med intressant litteratur.

Prisutdelning sker i samband med firandet av Miliseums femårsjubileum den 15 september.