Ett av Assyriskas nyförvärv är Sebastian Lindell, född 1998, som kommer från J-Södras U21-lag. Löpstarke Lindell, som har en fin vänsterfot, är tänkt att spela ytterback. Kontraktet är skrivet på ett plus ett år.

— Spelmässigt tror jag att det skiljer mycket på U21 Allsvenskan och seniorfotbollen i division 2. Det blir ett stort kliv. Jag tror att jag kan bidra med en hel del farliga anfall, men också ett bra försvarsspel, säger Lindell.

Det andra nyförvärvet som klubbens sportchef Rubel Shamoun och huvudtränare Andreas Tegström presenterade är mittbacken Dennis Bilanovic, född 1996.

Kvicke och tekniskt begåvade Bilanovic kommer från Gislaved, men representerade den gångna säsongen IK Tord och har nu kritat på ett tvåårsavtal med sin nya klubb.

Annons

— Det här ska bli kul, jag har alltid velat spela så högt upp som möjligt, säger Bilanovic.

Vad kan du utveckla ytterligare i Assyriska?

— Allt möjligt, allt går att förbättra. Jag behöver få bra träningar och det hoppas jag få med "Tegan".

Nu står det också klart att den viktige mittbacken Adam Lindström Leister, född 1997, stannar i Assyriska. Han har signerat ett avtal som gäller i ett plus ett år.

— Adam har varit en av våra bästa spelare tycker jag, han har varit fantastiskt bra defensivt, har gjort ett jättebra jobb och har en ledarroll i truppen, säger Rubel Shamoun.

Andreas Tegström stämmer in i hyllningskören.

— Adam har varit bra defensivt, men han är också en offensivt skicklig mittback. Han har en bra passningsfot och är bra i duellspelet.

Det måste kännas bra att höra det där?

— Ja, väldigt skönt att höra, det gör en starkare inombords. Men nu är det bara att fortsätta att bygga på. Jag är inte nöjd, jag vill fortsätta utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare, säger Adam Lindström Leister.