Kulturhuset var navet under Kulturdagnatten, som erbjöd mängder av aktiviteter på löpande band under 24 timmar. Nätverket Cirkeldansarna höll dansuppvisning till världsmusik och sånger på bland annat jiddisch, arabiska, hebreiska och romani chib. Och i Kristine kyrka berättade Gunilla Tufvesson skrönor och spökhistorier i kyrkans smått spöklika tornrum. Hon berättade om en kyrkoherde i församlingen på 1700-talet, som dog och lades i en kista i kyrkan.

Fakta: Kulturdagnatt

Syftet med KulturDagNatt är att samla Jönköpings kulturliv till en gemensam kulturfest. Kul..

Fakta: Kulturdagnatt

Syftet med KulturDagNatt är att samla Jönköpings kulturliv till en gemensam kulturfest. Kulturfesten vill skapa möten med och mellan kulturella uttryck, människor och platser.

Kultur- och fritidsförvaltningen samordnar men KulturDagNatt görs av alla som medverkar. Aktiviteter hölls även i Norrahammar och Huskvarna.

— Dagen efter upptäckte man att kistans del vid fotändan var borta och hade ramlat ner. När kistan öppnades såg man att kroppen hade rört på sig. Troligen hade kyrkoherden bara varit djuptmedvetslös och sedan försökt komma ut, men avlidit av ansträngningen, berättade Gunilla Tufvesson.

Åhörarna fick också veta att det spökar på Navet på Hovrättstorget, och att det spolar i en toalett trots att ingen är där. Arrangemanget passade väl in i årets tema som var Spänning; något som också märktes genom vandringen in i teaterns magiska värld och sökandet efter teaterspöken.

Lördagen avslutades med en stor och sprakande eldshow på Tändstickstorget, med pyroteknik, eldeffekter och pumpande musik.