— Det är enormt hedervärt att få förfrågan. Så häftigt och coolt att få den här chansen, säger Anna Jansson som är grundskolelärare och fotograf. Hennes foto från förra årets europeiska mästerskap i mountainbike på Huskvarnaberget finns på ett elskåp på Smedjegatan.

Genom en vandrande vernissage på fredagen fick intresserade träffa några fotografer och höra historierna bakom fotografierna som alla är tagna runt om i Jönköping. Destination Jönköping har lånat ut sitt Instagramkonto till lokala fotografer och kontaktade upphovsmännen bakom de foton de ville använda i projektet tillsammans med Jönköpings Energi. Genom lokala fotografer och bilder på Jönköping med omnejd vill kommunen visa upp staden för besökande och turister.

— Det är en ära att få visa upp sig i det här formatet och inte bara digitalt, säger grafikern Daniel Wengel. Hans två bilder visar Kaxholmen, där han växte upp, och Bankeryd där han bor nu.

Per Carlsson, som vanligtvis arbetar på domstolsverket, går vernissagen tillsammans med sonen Folke. Hans bild över Torsvik blev vald efter att han taggat Destination Jönköping på sin Instagram.

— Jag var mest nyfiken på hur de skulle lösa det här med att få upp bilderna på skåpen. Det är spännande att få vara en av deltagarna, säger Per Carlsson.