Den 33-årige spanjoren kommer senast från CB Santfeliuenc utanför Barcelona och kommer nästa säsong att assistera Francisco Pinto i Sparks.

Sportchefen Dennis Aulander är nöjd med att kunna hämta in ännu en spanjor till föreningen.

– Man brukar säga att man inte ska gå över ån efter vatten och jag tror att det ordspråket passar ganska bra in på oss i detta fall. Den “spanska modellen” har ju onekligen fungerat för oss och vi är övertygande om att det kommer fungera strålande även i Davids fall. Jag är lika övertygad om att vi i de bägge herrarna, Francisco Pinto och David Torrescusa, kommer förfoga över en av de starkaste coachkonstellationerna SBL har att erbjuda kommande säsong, säger Aulander i ett pressmeddelande.

Huvudcoachen Francisco Pinto.
Foto: Robert Eriksson

David Torrescusa beskriver det som att en dröm blir sann när han nu får flytta utomlands och coacha Sparks i basketligan.

– Jag tror att jag kan bidra med mycket energi och en entusiasm som förhoppningsvis smittar av sig på både spelare och andra ledare runt laget, men även i hela föreningen. Jag förväntar mig inget annat än att laget och hela verksamheten tar ett steg framåt nästa säsong, det är i alla fall min målsättning att försöka vara med och bidra kring detta, säger Wetterbygden Sparks nya assisterande coach.

Relaterat: Sparks stjärna utsedd till Årets center
Relaterat: Nu ska Sparks ta nästa steg: ”Vi är attraktiva”